Pessebre  Vivent de Sant Guim de la Plana

Pessebre vivent Sant Guim de la Plana

XXXVII EDICIÓ DEL PESSEBRE DELS OFICIS PERDUTS


Premi Admiracions Conservades 2010. SOS Monuments

El dia 29 de gener varem anar a recollir aquest important guardó lliurat per l’Associació SOS Monuments. L’acte va tenir lloc a la Biblioteca Miquel Llongueras de les Corts, a Barcelona.

La concessió del premi és per la tasca que ha fet l’Associació Cultural La Marinada al llarg de tota la seva trajectòria.

SOS Monuments considera que el que s’ha fet fins ara i el s’està fent és molt important per la conservació del patrimoni arquitectònic i de la nostra història. La Marinada ha dedicat esforços a localitzar i conservar eines i estris d’oficis antics, mostrant-les en un entorn rural, emmarcat en un escenari real, doncs el recorregut discorre per les dependències de les cases de pagès, cuines, estables, corrals, cellers, esgolfes, etc. Aquesta és una labor etnològica que ha donat com a resultat el no deixar perdre la nostra història i poder-la mostrar. El pessebre permet ensenyar la nostra recent manera de viure i es pot admirar el com s’utilitzaven i per que servien totes aquestes eines i estris.